Meditație și Satsang cu Deva Krishna – Dincolo de tehnicile de meditație Vineri, 22 Noiembrie

Meditație și Satsang cu Deva Krishna Trezirea (Buddha – Calea înțelegerii) Vineri, 18 Octombrie
10 august 2019
Meditație și Satsang cu Deva Krishna – Calea Inimii (Vineri, 25 Octombrie)
10 august 2019

Meditație și Satsang cu Deva Krishna

Dincolo de tehnicile de meditație

Vineri, 22 Noiembrie 2019 orele 19:00 – 22:00

 

Deva, ce este meditația în esență? Și la ce ne folosește? De ce să medităm dacă ai spus de multe ori că noi suntem conștiența și nu trebuie să facem nimic pentru a fi conștienți?

Conștiența este o stare naturală a ființei tale, acest spațiu este aproape întotdeauna dat uitării și astfel a rămas asemeni unui spațiu neexplorat. Ca într-o casă în care sunt folosite toate încăperile, dar una rămâne închisă, izolată, nu îi acorzi atenție și astfel, la un moment dat, uiți de existența ei.

Poate că acorzi mai multă importanță altor lucruri, poate nu cunoști valoarea reală a acelui spațiu pe care nu îl folosești, într-un fel sau altul ai fost atras de alte lucruri care ți-au îndepărtat atenția de la esențial.

În esență, meditația ești tu, este ființa ta, deci nu ar fi corect să spui că un om meditează sau că face meditație.

Un meditator nu meditează de fapt, el doar poate fi absorbit de ființa sa, de conștiență și de starea de absență a gândurilor, a emoțiilor, fără a face nimic.

Meditația servește și nu servește la ceva în același timp, ea servește atunci când devine un exercițiu conștient care te ajută să îți deplasezi atenția din lumea exterioară spre cea interioară.

Odată ce energia și atenția ta sunt îndreptate către tine însuți, către lumea interioară, vei conștientiza imediat acel spațiu sau acea încăpere închisă pe care nu o folosești.

Meditația servește doar pentru a de-automatiza mintea, servește pentru a te ajuta să nu mai faci lucrurile în mod mecanic. Când nu mai faci lucrurile în mod mecanic, devii mai prezent și mintea ta se oprește, în această stare devii conștient de tine însuți. Această conștiență te trezește la realitate.

Tehnicile de meditație nu-ți servesc pentru a cunoaște cine ești, ci doar pentru a te curăța de atâtea impurități din mintea ta, ca un fel de duș, care te pregătește să-ți vezi ființa în esența sa minunată.

Tehnicile de meditație servesc doar pentru a te readuce în acea încăpere pe care ai lăsat-o închisă, după aceea nu mai sunt de folos. Tehnicile pot fi un exercițiu fizic și mental bun, cu anumite beneficii pentru sănătate în general, în funcție de metodele pe care le utilizezi, dar nu mai mult.

Pentru a cunoaște cine ești, ai nevoie de două lucruri; capacitatea de a vedea și a înțelege.

Pentru a vedea cu adevărat, ai nevoie de ochi curați, inocenți. Mulți oameni privesc, dar nu văd nimic, nu văd cu adevărat ceea ce privesc, deoarece viziunea lor este distorsionată de filtrele și vălurile trecutului care le acoperă ochii. Meditația servește la îndepărtarea acestor văluri și la curățarea ochilor.

Pentru a cunoaște cine ești, pentru a ști adevărul trebuie să înțelegi, dar cum poți înțelege dacă mintea ta este încărcată de prejudecăți, preconcepții, credințe, dogme și multe alte informații și idei despre tine și despre viață.

Trebuie să privești cu ochii inocenți și cu o minte goală, iar apoi înțelegerea va veni ca rezultat al experienței tale directe, care nu este condiționată de minte, de informații și așa mai departe. Meditația servește pentru a-ți goli mintea și a-ți limpezi ochii, apoi vei fi pregătit pentru următoarea etapă care merge dincolo de tehnicile de meditație, ești gata să intri în regatul ființei.

Deva Krishna

  

DETALII PRACTICE:

Invitaţia se adresează tuturor, indiferent de experienţa anterioară.
Locurile sunt limitate (Vă rugăm să sunaţi pentru confirmare).

Vă rugăm să vă aduceți haine comode pentru meditație și eventual o bluză de schimb.

Vă aşteptăm cu 10 min. înainte de începere.

Contact:

Tel: 0757 775 063 – 072 2563 494 (Ramana)
E-mail: tattva.community@gmail.com
Adresa: Str. Romulus 41, sector 3, Bucuresti.

Contribuţia de participare la întâlnire: 50 Ron

Vă așteptăm cu multă bucurie!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 12 =