Cursuri de Formare


* Tattva Reiki Primul NIVEL *

Ce este Reiki?
Reiki este o metodă de vindecare naturală descoperită şi fondată de Medicul Mikao Usui în Japonia, la începutul secolului trecut. Este o metodă de canalizare şi transmitere a energiei universale care în conexiune cu energia vieţii, permite echilibrarea şi armonizarea energiilor la nivel fizic, mental şi emoţional, și în cele din urmă restabileşte echilibrul natural între minte-corp şi spirit. Reiki nu este o religie, nu este o formă ciudată de magie, o ideologie filozofică sau politică şi bineînţeles nu este, în nici un caz, un substitut al medicinei oficiale.
De ce Tattva Reiki?
Această extraordinară terapie de vindecare naturală este îmbunătăţită cu introducerea abordării Tattva, devenind astfel o metodă meditativă. Tattva foloseşte energia inimii care este sursa principală a vindecării; Călugării (Lama) Tibetani predau şi afirmă că inima este singurul centru prin care are loc adevărata vindecare. Mai bine zis, vindecarea se găseşte în centrul inimii care trebuie activat.
Tattva observă trei puncte esenţiale:
• Energia universală se găseşte în cosmos şi este peste tot, în jurul nostru.
• Energia noastră vitală este mereu prezentă şi disponibilă în mari cantităţi, dar este adormită.
• Energia inimii este centrul unde se găsește înţelegerea şi adevărata vindecare, dar este un loc neexplorat şi adesea inactiv
Tattva Reiki este metoda care activează centrul inimii şi stabileşte conexiunea între cele trei puncte, esenţiale pentru vindecarea şi creşterea spirituală.
Tattva Reiki este o terapie naturală şi este o disciplină holistică practică ce devine un instrument pentru:
îngrijire – vindecare – înţelegere – explorare – intensificarea şi întărirea energiei – cunoaşterea de Sine – creşterea gradului de conştienţă –evoluţia spirituală.
Ce se întâmplă la primul nivel?
Cu primul nivel se transmite energia de vindecare poziţionând uşor mâinile pe propriul corp sau pe corpul altcuiva, pentru a putea readuce echilibru şi armonie la nivel fizic, mental, emoţional şi spiritual. Ȋn decursul seminarului de 1° nivel se primeşte iniţierea devenind “canal pe viaţă”. Fiind iniţiat, înveţi cum să canalizezi şi să vehiculezi Energia De Viaţă Universală a Tattvei Reiki pentru susţinerea, îngrijirea şi vindecarea proprie şi a celorlalţi.Tattva Reiki este practicată ca şi o formă de meditaţie a inimii, extrem de simplă şi puternică în eficienţa sa de a duce practicantul sau pe cel ce primeşte energia în spaţii profunde de relaxare, acceptare şi conştienţă.

Reiki şi Osho

Când Osho a cunoscut Reiki-ul, în ashramul din Poona, India, el l-a recunoscut ca fiind un dar al existenţei, ca şi terapie meditativă eficientă pentru crearea conexiunii între trup şi conştiinţă. El propusese ca transmiterea Energiei Universale să aibă loc prin centrul inimii, folosind o tehnică specifică de respiraţie transmisă în Tibet de Atisha.

* Tattva Reiki al II-lea Nivel *

“Rei-ki”
Reiki este energie vitală-universală. “Rei-ki”, Rei înseamnă energie universală, iar Ki înseamnă energie vitală. Reiki este o metodă holistică de vindecare naturală regăsită de medicul Mikao Usui în Japonia, la începutul secolului trecut. Este o metodă de canalizare şi de transmitere a energiei universale, care restabileşte echilibrul natural şi armonia energiilor pe plan fizic, mental, emoţional şi spiritual. Reiki nu este o religie şi nici o practică religioasă, nu este nici o formă de magie, nu este o ideologie filozofică sau politică şi mai ales nu este un substitut al medicinei alopate.
Ce se întâmplă la al II-lea Nivel?
Prin iniţierea în al doilea nivel de Tattva Reiki primeşti simbolurile ale acestui nivel, care permit:
- Să incrementezi şi să dirijezi energia având intenţii specifice;
- Să faci vindecări la distanţă;
- Să intensifici şi să extinzi câmpul de energie creând astfel, un contact direct cu persoana care primeşte Reiki;
- Să lucrezi cu metoda vindecării mentale, care îţi permite să ai acces la inconştient şi să găseşti cauzele care sunt la originea problemei. De asemenea, de a avea posibilitatea să primeşti de la superconştient informaţiile şi intuiţiile necesare pentru vindecarea şi pentru soluţia problemei.

"A practica Tattva Reiki regulat, intensificat de simbolurile celui de-al doilea nivel înseamnă, să lasi să intre cât mai multă lumină în tine şi în propria ta viaţă, având tot mai multă claritate şi înţelegere".

Suntem Lumină

“Noi venim din Lumina, Suntem facuti din Lumina, Suntem plini de Lumina. Cu Lumina se Vindeca, Cu Lumina se creşte, cu Lumina se Evolueaza Si in Lumina ne Iluminam”.
Deva Krishna

* Tattva Reiki al III-lea nivel *

Simbolul Maestrului
Cu al treilea nivel de Tattva Reiki, primeşti Simbolul Maestrului şi se încheie parcursul de formare. Cu Simbolul Maestrului intri în Lumină. Această ultimă etapă a Tattvei Reiki este împărţită în două părţi:
- Iniţierea în Simbolul Maestrului.
- Master Teacher Tattva Reiki.
Poţi decide să faci doar prima parte sau să le faci pe amândouă.
Dacă intenţionezi să lucrezi cu Tattva Reiki asupra ta şi asupra altor persoane, fără să ai de gând să predai metoda şi altor persoane, atunci este suficient să faci doar prima parte.
Dacă ai dorinţa de a transmite şi preda metoda altor oameni, atunci este necesar să faci ambele părţi.

Se recomandă efectuarea primei părţi şi practicarea acesteia pentru câteva luni. După ce te-ai familiarizat şi ai experimentat puterea Simbolului Maestrului , vei putea completa parcursul cu a doua parte.
Toţi oamenii care intenţionează să devină Master Teacher pentru a putea preda metoda, vor susţine o întrevedere privată cu Deva Krishna, în care vor fi evaluate aspectele tehnice şi experienţiale legate de parcursul lor de creştere spirituală.
Toţi cei care devin Master Teacher vor fi susţinuţi de Deva cu o perioadă de practică şi asistenţă în seminariile de formare (iniţieri).
Deva Krishna recomandă să nu vă grăbiţi, dar să vă concentraţi pe practică şi pe experienţe, observând schimbările interioare.

Răbdare şi încredere

“Totul se întâmplă la momentul potrivit. Când eşti destul de matur pentru a primi un lucru, acel lucru vine de la sine. Nu putem forţa creşterea, dar o putem favoriza prin practica constantă, prin intermediul perseverenţei şi al determinării, prin răbdare şi încredere”.
Deva Krishna