Parcurs de Meditatie 2018

mandala shiva shakti
TANTRA – Știința Interioară ”De la Sămânță la Esență”

Noul Parcurs de Meditație și Satsang 2018 cu Deva Krishna


 mandala om

În căutarea adevărului, întrebarea esențială este: Cine sunt eu?

Te-ai întrebat vreodată cine ești tu?

Chiar dacă te-ai întrebat cine ești, este posibil să nu fi găsit un răspuns. Ori pentru că te-ai limitat la a citi vreo carte de spiritualitate, ori pentru că te-ai dedicat filozofiei, fără să ajungi să te cunoști pe tine însuți printr-o experiență directă.

Există două abordări diferite în căutarea interioară: una este filozofică și cealaltă experiențială. Abordarea filozofică întreabă mereu acel ”de ce” al lucrurilor. Cel mai probabil astfel nu atingi niciodată Adevărul, deoarece fiecare răspuns filozofic aduce de la sine o altă întrebare.   

Abordarea existențială se ocupă de ”cum” și astfel devine o știință, deoarece știința se bazează pe această întrebare: cum? De aici se caută răspunsul, prin intermediul experimentelor, prin practică și prin experiența în sine. Tantra este științifică, este știința lumii interioare.              

Tantra nu este o filozofie, ci o știință, iar cuvântul ”Tantra” înseamnă Metodă sau Tehnică. Astfel, Tantra oferă metode și tehnici de pus în practică, apte să te transforme, să îți permită experimentarea directă a naturii tale interioare și cunoașterea a cine ești cu adevărat.                

Acest nou parcurs experiențial de meditație ”De la Sămânță la Esență” se bazează pe experimentarea practică a tehnicilor de meditație preluate din cartea Vijyana Bhairava Tantra, cartea lui Shiva.

Acest text antic sacru datează din secolul al cincilea Î.H. și conține o mulțime de tehnici de meditație, transmise în formă orală de la Maestru la Discipol.

______________________________________

Dialogul dintre Shiva și Devi

 În Tantra, dialogul dintre Shiva și Devi este un dialog de iubire. Devi este principiul feminin care reprezintă calitățile învățării și este exemplificarea Discipolului. Shiva, Maestrul, este principiul masculin, cel care susține și hrănește toate lucrurile, deoarece o ajută pe Devi să înțeleagă ”Acest Univers plin de Minunății”.

 • Totul începe cu întrebările lui Devi

            Devi întreabă:                                                                                                                shiva shakti

            ‘O Shiva, care este realitatea ta?

            Ce este lumea asta plină de minunăție?

            Ce anume alcătuiește sămânța?

            Cine centrează roata universală?

            Ce este această viață dincolo de forma care pătrunde în forme?

            Cum putem să pătrundem pe deplin în ea,

           dincolo de spațiu și timp,

          de nume și descrieri?

          Iluminează-mi îndoielile!’’.

 • Shiva răspunde cu ‘‘SUTRELE ’’         

  shiva2

           SUTRELE lui Shiva sunt mesaje telegrafice. O sută doisprezece SUTRE, fiecare este o metodă, o tehnică, pentru a cunoaște răspunsurile la întrebările esențiale ale lui Devi despre realitatea Existenței și a Adevărului Suprem.

Shiva nu dă răspunsuri filozofice sau mentale, el nu discută, ci dă pur și simplu tehnici și metode de pus în practică. Prin practică, tu faci experiența în sine, iar datorită experienței vei deveni conștient și vei cunoaște.

Esența Tantrei este în SUTRE, este în acest dialog de iubire dintre Shiva și Devi. Tantra nu este duală, este non minte, Tantra merge dincolo de minte, dincolo de orice dualitate.

Iubirea este singura experiență umană non duală, uite de ce iubirea în Tantra devine sacră, deschide o poartă spre Adevăr, deoarece în această stare, mintea încetează să existe iar tu trăiești experiența Divinului.

_________________________________________

 

Scopul parcursului:

 • Înrădăcinarea în Conștiență și în percepția reală a existenței tale;
 • Recunoașterea Tăcerii interioare ca natură autentică a Sinelui;
 • Căderea proiecțiilor și a identificărilor cu lumea exterioară;
 • Căderea măștilor cu care te identifici și în spatele cărora te ascunzi, prin intermediul cărora relaționezi cu viața, pierzând percepția ta reală și a ceea ce ești cu adevărat;
 • Orientarea și îndreptarea energiei tale către interior, intrând în contact cu Esența ta și cu realitatea Existenței;
 • Obținerea unei clarități mentale și a conștienței, care îți permite să stăpânești mintea și propriile energii;
 • Experimentarea lumii deja cunoscute, dar având percepția lumii interioare, fără identificări, rămănând conștient și centrat în Ființa ta;
 • Maturizarea interioară, necesară pentru Trezirea Spirituală.

Cine poate participa?

 • Cine vrea să se cunoască pe sine;
 • Cine dorește din toată inima să se apropie de Trezirea Spirituală și de Adevăr;
 • Cine are deja experiențe de meditație, chiar dacă sunt puține, dar vrea să aprofundeze;
 • Cine vrea să pună în practică, cu adevărat, tehnici de meditație pentru a crește în mod real, mergând dincolo de limitele și condiționările minții.
 • Cine vrea să își orienteze Energia pentru a avea Înrădăcinare, Direcție, Viziune, Putere, Creativitate, Intuiție, Înțelegere și Conștiență, fără să își mai risipească energia, timpul și viața în mod inutil.

Acest parcurs este structurat pentru căutătorii mai avansați, care au deja îndeajuns de multă experiență de meditație, dar oricum nu excludem nici participarea celor care au puțină experiență de meditație, dar care sunt deciși să crească la nivel interior.

Alte detalii:

 • Parcursul va dura 9 luni, din Februarie până în Octombrie 2018, și va avea loc o dată pe săptămână, în fiecare Joi, orele 19:00 -22:0

 • Meditațiile se vor ține la asociația Tattva Meditation Community, adresa: Str. Romulus 41, Sector 3, Bucuresti

 • Contribuția fiecărei întâlniri este de 40,00 Lei

 • Vă rugăm să ajungeți cu 10 minute mai devreme, pentru a începe meditația la timp.

 • Vă recomandăm să vă aduceți haine comode pentru meditație, pantru a vă putea simți în largul vostru.Va Asteptam cu Bucurie