Meditație Și Satsang

Satsang, din Sanscrită, înseamnă literal

 

„A sta în prezenţa Adevărului”

Satsangul este cea mai înaltă şi profundă formă de meditaţie, acolo unde în comuniune cu Adevărul şi Maestrul se dizolvă toate proiecţile şi identificările egoului şi ale minţii. Rămâne doar purul adevăr al fiinţei; “Conştienţa”.

Satsang: O Existenţă Pură

„Trăirea unei existenţe fără proiecţii şi fără identificări, pare a fi dificilă sau chiar imposibilă, dar asta este din cauza faptului că nu ştii cine eşti cu adevărat. A te identifica cu propria personalitate, cu mintea şi cu ceea ce ai crezut mereu că eşti, este una din primele cauze ale suferinţei. Cine sunt? Este întrebarea esenţială a căutării adevărului. Ȋn momentul în care cunoşti cine eşti, orice proiecţie şi orice identificare cade, rămănând doar ce este real. Ȋncepi să trăieşti pe un alt plan al conştienţei, începi să trăieşti o existenţă pură. Buddha spuse: Când mergi uită cine eşti, uită cine merge, devino pur şi simplu mersul în sine”.

Deva Krishna

Satsang: Relaxare şi Conştienţă


“Meditaţia este arta relaxării. Atunci când dobândeşti capacitatea de a te relaxa, uşor uşor se manifestă în tine spaţii de conştienţă şi de tăcere interioară, prin care intri în contact cu tine însuţi. Devino conştient de corpul tău, de mintea ta şi de emoţiile tale. A deveni conştient de procesele interioare este o uşă spre transcendenţă, deoarece începi să experimentezi energia şi să devii conştient de mişcarea sa, iar în acest caz îţi va fi mai uşor să gestionezi sau să dirijezi energiile tale urmându-te pe tine şi fluxul natural.”

Conştienţa este strâns legată de relaxare iar atunci când energia Kundalini este adormită, ai senzaţia de a avea puţină energie, ai dificultatea de a te concentra, de a lucra, de a relaţiona sau chiar de a te relaxa. De fapt, eşti mai adormit decât treaz. Trezirea energiei vitale este baza căutării spirituale, deoarece această energie care este la baza coloanei vertebrale trebuie să se mişte în sus, spre conştienţă.

Deva Krishna

Satsang: Calea Inimii A SUFIȘTILOR

„Calea Sufiștilor este calea Inimii, calea Iubirii, dar este mai ales calea Practicii Pur experienţiale care conduce spre Divin. Există diferite principii pe această cale a Sufiştilor, care reprezintă o învăţare practică de tehnici şi de multe metode puternice și care ajută căutătorul Adevărului să coboare în profunzime în meditaţia sa atingând esenţa intimă a conştienţei. Cei care au participat la Workshopul Sufi – Calea Inimii, au participat la un proces meditativ intens, foarte activ şi care a atins straturi profunde ale fiinţei lor. Deva Krishna va continua să aprofundeze pe CALEA INIMII (A SUFIȘTILOR) pentru a vă introduce în a experimenta spaţii profunde de Conştienţă, Iubire şi Unitate cu Viaţa şi cu Divinul”.

Deva Krishna

Deva Krishna aprofundează Calea Inimii a Sufiştilor în workshopurile experienţiale, în întâlnirile de Meditaţie şi Satsang introducând Meditaţiile şi Dansurile Sufi şi lucrând cu principiile practice a căii Misticilor Sufi.

Satsang: Alchimia Ȋnţelegerii

“Calea Creşterii Spirituale este o continuă experienţă de schimbări interioare pentru căutătorul adevărului. Criteriile corecte care îţi permit să ştii unde te afli pe calea ta, dacă creşti şi dacă evoluezi sau nu, sunt schimbările şi transformările interioare. Observă dacă sunt sau nu şi dacă au avut loc pe parcursul călătoriei tale. Schimbările Interioare sunt elementul care îţi indică şi îţi determină creşterea. Calea Trezirii Spirituale cere un Efort Conştient. Practica îţi dă Experienţă. Experienţa aduce cu ea Conştienţă, şi Conştienţa îţi aduce Ȋnţelegere. Ȋnţelegerea este elementul cheie capabil de a te transforma, dar nu trebuie să fii un om studios sau un filozof, aceste lucruri nu favorizează înţelegerea şi nici nu ajută transformarea să se întâmple. Ȋnţelegerea provine de la Conştienţă şi de la Meditaţie, Ȋnţelegerea este elementul care traversează pragul Ignoranţei, este ceea ce te conduce spre Cunoaştere, spre Adevărul Suprem.”

Deva Krishna

buddha-zen

Satsang: Adevărul care vindecă

“Există un singur Adevăr Absolut aşa cum există o singură Vindecare Definitivă. Adevărul a existat mereu iar astăzi este tot mai aproape de tine. Când priveşti în interiorul tău prin ochii conştienţei, vezi şi recunoşti adevărul ca şi adevăr iar falsul ca şi fals, nu poţi face confuzie. Adevărul te eliberează de sub dominaţia minţii, iar cu asta are loc singura adevărată Vindecare. Chiar dacă corpul tău ar fi bolnav sau ar avea o problemă, tu vei fi liber de suferinţă şi de identificări, deoarece vei recunoaşte cine eşti. Ȋntregul efort al căutării spirituale se bazează pe un singur lucru: eliberarea de sub dominaţia minţii. Osho spune: “ mintea nu este bolnavă ci este boala în sine şi trebuie transcensă.” Când se manifestă adevărul, transcenzi mintea, atunci are loc adevărata Vindecare, deoarece eşti liber, ai recunoscut cine eşti, ai realizat că nu eşti mintea”.

Deva Krishna

Scroll to Top