Deva Krishna

Deva Krishna (Sameh Youssef Ibrahim)

S-a născut în Egipt, într-un mediu familial călduros şi iubitor, în care, în copilărie a primit atenţie şi iubire de la părinţi, de la fraţii mai mari şi de la bunica sa.
Era iubit de mulţi prieteni de vârsta lui şi stabilea foarte uşor relaţii profunde de prietenie cu persoane chiar şi mai mari decât el, cu care intra în contact indiferent de ambient şi de context.
Ȋn acelaşi timp, chiar de mic iubea momentele de solitudine, a sta cu el însuşi, apreciind pacea şi tăcerea.
Deva iubea să cânte şi să asculte muzică, să scrie poezie şi proză, iubea desenul, sportul şi disciplina.

Și-a început parcursul de căutare şi de creştere spirituală în Italia abordând meditaţia; a participat la grupuri de creştere, procese de terapie meditativă şi retrageri de tăcere şi de meditaţie cu diferiţi discipoli Osho în “Institul pentru meditaţie şi pentru creşterea spirituală” Osho Miasto.

A participat la un training de formare în meditaţie cu Manisha, discipolă Osho. A practicat şi aprofundat pentru mulţi ani “Bardo”, Meditaţia din Cartea Tibetană a Morţilor, asupra vieţii, morţii şi a renaşterii: “Știinţa Ezoterică a artei de a trăi şi de a muri”, în versiunea originală integrală Tibetană şi în versiunea Bardo – “Osho healing institute of living and dying”, în viziunea lui Osho.

A practicat pentru mulţi ani meditaţia Vipassana, care a devenit una din bazele importante ale învăţăturii sale spirituale asupra prezenţei conştiente. După multe experienţe de Satori, în timpul parcursului său, a trăit experienţa mistică a trezirii spirituale.

A continuat căutarea şi formarea sa în metode holistice (Reiki – Constelaţii Familiale – Tehnici de masaj terapeutic Ayurvedic, Thailandez – Aditi Kinisiologia – Shanditi).

A călătorit în Asia, Europa şi în Africa intrând în contact cu alte culturi şi tradiţii diferite.

A studiat Ayurveda în India şi Nepal. A fost în Tibet, în pelerinaj la mănăstiri, în retrageri spirituale de meditaţie, unde a trăit amintirile unei vieţi anterioare în Tibet.

A trăit în Egipt până la vârsta de 19 ani, a locuit în Italia din anul 1991 până în 2014, iar din Iulie 2014 locuieşte în România unde a susţinut numeroase seminare de creştere interioară, workshopuri experienţiale de meditaţie, întâlniri de Satsang şi Meditaţie, precum şi parcursuri de creştere individuală cu diferite persoane.

A fondat Asociaţia Tattva Meditation Community, centru de Meditaţie şi de creştere spirituală, împreună cu Devi Shakti (Liliana Ciobanu) şi Ramana Devi (Irina Drăguţa), membrii fondatori ai asociaţiei.

Deva Krishna şi-a dedicat viaţa Meditaţiei şi aprofundării multor parcursuri de creştere spirituală, cum ar fi viziunea lui Osho şi tehnicile sale de meditaţie, calea Tantrică, Calea Zen, Buddhismul Tibetan, Calea Sufiştilor, extrăgând tehnici şi elaborând metode pentru a ajuta căutătorii adevărului să se apropie de Adevăr şi de Trezirea Spirituală.

A creat diferite structuri de terapie meditativă şi parcursuri de creştere pentru trezirea spirituală cum sunt:
⦁ Hara Reconnecting;
⦁ Calea Inimii a Sufiştilor;
⦁ Past Lives – Vieţi anterioare;
⦁ Dansul Karmic;
⦁ Evoluţia Conştiinţei şi cunoaşterea Sinelui.

 

Deva Krishna ne invită pe toţi la trezirea conştienţei, să ieşim din automatismele minţii şi să trăim o viaţă meditativă exprimând la maxim propria individualitate şi propriul potenţial creativ, descoperind capacitatea înnăscută a conştienţei interioare.

“Suntem în viaţă pentru a fi fericiţi, pentru a iubi, a celebra viaţa, pentru a experimenta şi pentru a cunoaşte adevărul. Conştienţa face parte din noi, este profund legată de existenţa noastră, este intrinsecă, este oglinda sufletului nostru. Ar fi suficenţi doar câţiva paşi pentru a recunoaşte cine eşti, pentru a-ţi recunoaşte potenţialul şi pentru a trezi Divinitatea care este în tine”.

Deva nu are niciun titlu de studiu universitar, el a obţinut o diplomă tehnică de la Institutul Italian tehnic industrial Salesian “Don Bosco” în 1990, în Egipt .

El a refuzat să continue cu studiul universitar ca demers clasic impus de către instituţii şi societate, doar pentru a avea o licenţă, un titlu universitar, văzut şi considerat de masele de persoane şi de inconştientul colectiv ca fiind ceva ce poate oferi un loc de muncă bun, o poziţie socială bună, prestigiu şi importanţă pentru propria identitate şi pentru viitor.

Deva a avut încredere în inima sa şi în intuiţiile sale privind propria cale, urmându-şi natura şi alegând o cale diferită.

A aprofundat subiectele pentru care nutrea interes în mod autonom, cum ar fi religiile, psihologia, spiritualitatea, creşterea interioară şi cunoaşterea de sine, prin lectură şi prin practica neîntreruptă a disciplinelor spirituale.

A participat la diferite parcursuri de formare şi seminare în Italia, Nepal, India ca alternativă aleasă, în baza propriului interes, liber de condiţionările sociale colective, renunţând la ideea de a avea o licenţă pentru societate.

Astăzi Deva afirmă nu doar faptul de a nu mai fi “o entitate” separată, ci faptul de a nu mai fi deloc; explică totodată că el nu interferează cu nimic prin informaţiile mentale, ci este pur şi simplu un canal gol la dispoziţia existenţei, şi că tot ceea ce el împărtăşeşte este pe de-o parte suma experienţelor sale, iar pe de altă parte este ceea ce el canalizează, adică ceea ce existenţa şi adevărul manifestă prin el.