Zen-Zazen „Spre esență” Workshop de meditație cu Deva Krishna (02 – 04 Decembrie)

Meditație și Satsang cu Deva Krishna – A înțelege calea (partea a doua) Joi, 22 Decembrie
10 noiembrie 2022
Constelații Familiale și Sistemice cu Deva Krishna – Iubirea vindecă (Duminică, 18 Decembrie)
10 noiembrie 2022

Zen-Zazen „Spre esență”

Workshop de meditație cu Deva Krishna

02 – 04 Decembrie 2022 orele 9:00 – 19:00

Fii binevenit în lumea Zen!

Maeștrii Zen spun:

”Așează-te în tăcere fără să faci nimic,

vine primăvara

și iarba crește singură.”

Meditația Zazen este o metodă foarte simplă care se bazează pe conștientizarea respirației.

Practicând această tehnică de meditație poți experimenta în mod natural adevărata prezență conștientă, care îți permite să trăiești aici-acum, relaxat, atent, prezent, mulțumit, treaz și având multă energie la dispoziție.

*Despre workshop:

Zen – Zazen este un workshop experiențial de meditație în tăcere, în care Deva Krishna ne va ghida spre esența noastră divină. Ne va ajuta să vedem și să recunoaștem acea structură rigidă a minții care ne împiedică să fim o singură unitate organică cu întreaga existență, și să găsim curajul de a o lăsa să cadă.

Ne va ajuta să vedem și să recunoaștem conștiența noastră care este adevărata noastră lumină interioară care ne ghidează și ne luminează calea. În consecință, viața noastră va avea o calitate mai bună, bazată pe acțiuni conștiente și pași de creștere concreți. Putem începe să ne simțim în armonie și în unitate cu noi înșine, cu viața și cu tot ceea ce ne înconjoară.

*Unde mă aflu? Cine sunt?

Pentru majoritatea dintre noi, viața noastră este de obicei concentrată asupra minții; ne desfășurăm activitățile zilnice în mod mecanic și aproape automat, fără acea  prezență atentă care ne permite să fim conștienți de ceea ce facem și să fim conștienți de procesele noastre interioare.

De multe ori, fără să vrem, ne regăsim identificați cu gânduri și emoții nedorite, care ne învăluie în confuzie, în inconștiență și în proiecțiile pe care le creăm și astfel pierdem  contactul cu realitatea vieții pe care o trăim în momentul prezent.

Din cauza identificării noastre cu mintea, credem că suntem ceea ce gândim, ceea ce simțim sau ceea ce ne-au învățat alții să credem despre noi.

Sunt rare momentele în care apare în conștiența noastră o mică intuiție, o vagă idee despre cine suntem sau despre realitatea noastră spirituală. Dar chiar și în acele momente, aceste intuiții nu sunt propria noastră realizare despre cine suntem, ele apar probabil pentru că am citit într-o carte sau pentru că am auzit maeștrii vorbind despre ele, dar adevărata noastră experiență despre cine suntem cu adevărat este încă departe.

Ne rătăcim doar în minte și în informațiile pe care aceasta le conține, fără să cunoaștem cu adevărat cine suntem.

Meditația este poarta către Real, este saltul cuantic spre Esența Ființei noastre și a realității noastre divine.

*Care sunt beneficiile meditației?

Practica meditației Zazen poate genera următoarele efecte:

  • Favorizează calmul și relaxarea;
  • Îți oferă claritate și intuiții;
  • Crește capacitatea de concentrare;
  • Oferă liniște și pace interioară;
  • Îți trezește conștiența;
  • Crește simțul înrădăcinării;
  • Centrarea în Hara: sursa principală a energiei vitale.

Prin meditația Zazen corpul se relaxează, gândurile încetinesc, mintea se calmează și emoțiile dispar, permițându-ți să fii un martor detașat și să nu mai fii identificat cu ceea ce trăiești sau experimentezi.

Încet-încet prin practică, vei găsi acel spațiu interior gol și tăcut, în care vei fi contact profund cu adevărata ta esență.

Toate aceste experiențe vor fi facilitate sub ghidarea lui Deva Krishna prin meditație, povestiri Zen și citate ale Maeștrilor Zen.

*Ce este Zen?

Nu există o modalitate mai bună de a cunoaște Zenul decât prin a deveni Zen, pentru că Zen este propria ta natură esențială, este propria ta conștiență.

Există multe idei greșite și neînțelegeri despre Zen, iar motivul real pentru acestea este faptul că Zen nu poate fi explicat sau exprimat în cuvinte.

Zen nu este o religie, nu este o filozofie și nu este o viziune. Ceea ce poți experimenta în cadrul workshopului te aduce pur și simplu mai aproape de esența Zen și de propria ta esență.DETALII PRACTICE:

Când?

Vineri, 02 Decembrie orele 9:00 – 19:00

Sâmbătă, 03 Decembrie orele 9.00-19.00

Duminică, 04 Decembrie orele 9.00-19.00

Locația va fi comunicată la momentul înscrierii.

Numărul de locuri este limitat, pe baza capacității sălii.

Înscrieri:

Contribuție de participare: 550 lei (este inclus ceaiuri, apă și fructe proaspete în pauzele din timpul zilei).

Înscrierile au loc până Luni, 28 Noiembrie inclusiv.

Înscrierea devine efectiva dupa plata unui avans de 200 lei, care poate fi achitat cash sau in contul Asociatiei TATTVA MEDITATION COMMUNITY scriind *Zen-Zazen Donatie*.       

IBAN: RO58BTRLRONCRT0347996201

BANCA TRANSILVANIA

În caz de neparticipare și notificare cu mai putin de 7 zile înaintea datei de început a workshopului, considerând costurile generate în urma rezervării locului, avansul nu se restituie

Pentru înscrieri, detalii organizatorice şi pentru informații privind procesul meditativ:

e-mail: tattva.community@gmail.com

Telefon: 0757775063 / 0722563494.

Va asteptam cu bucurie! ♥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − thirteen =