Vipassana (Disciplina esențiala) Workshop de Meditație cu Deva Krishna 10 – 12 Noiembrie 2023

Constelații Familiale și Sistemice cu Deva Krishna (Înțelegerea și iubirea care vindecă) 04 – 05 Noiembrie
10 octombrie 2023
Satsang cu Deva Krishna – Încredere totală atât în iubire, cât și în meditație (Joi, 16 Noiembrie)
10 octombrie 2023

Vipassana – Disciplina esențiala

Workshop de Meditație cu Deva Krishna

10 – 12 Noiembrie 2023 orele 8:00 – 19:00

 

Tăcerea interioară, calmul și liniștea sunt calități naturale asociate stării de conștiență. 

Meditația Vipassana îți dezvăluie imediat și cu ușurință aceste calități necesare realizării spirituale. Aceasta este metoda directă care te aduce față în față cu realitatea ființei tale. 

Deși uneori este puțin dificil pentru unele persoane să practice această metodă, există câteva indicații în acest sens, care pot ajuta meditatorul să intre în acea dimensiune spirituală a ființei, acel spațiu interior plin de pace, lumină, tăcere și calm. 

Meditația Vipassana transmisă de Buddha a fost acea tehnică esențială care a contribuit la iluminarea lui, și la fel s-a întâmplat ulterior multor meditatori și căutători ai adevărului. 

În acest workshop experiențial, în aceste trei zile de tăcere, îți vei putea permite să fii în contact cu tine însuți și cu lumea ta interioară. Îți vei putea eleva conștiența fără distrageri și fără preocupări sau așteptări. 

Buddha spune: amintește-ți cine ești, ești un Buddha.

Chiar în această stare de Vipassana vezi în mod clar și direct că ești un Buddha. Și tocmai pentru că meditația Vipassana este esența tuturor meditațiilor, există această posibilitate de realizare, mai devreme sau mai târziu vei vedea și accepta această realitate intrinsecă a conștiinței și a ființei tale. 

Viața, așa cum o cunoști, viața cu care te identifici este doar un vis. Lipsa ta de cunoaștere a adevărului și ignoranța ta cu privire la adevăr fac parte din acest vis. Maeștrii iluminați au numit această stare “somn spiritual”.

Meditația este contribuția existențială la creșterea spirituală, pentru a întrerupe acel vis și pentru trezirea la adevărul Divin și absolut.

În momentul în care începi să pășești spre Adevăr, și el începe să vină spre tine. Este un fapt real și firesc. Deoarece adevărul este întotdeauna disponibil pentru a ți se dezvălui, este necesară doar o invitație sinceră din partea ta, și atunci au loc întâlnirea și fuziunea. 

Și acesta este singurul lucru pe care îl poți face cu adevărat, o invitație sinceră din inima ta și din întreaga ta ființă, atâta tot. Orice altceva este doar o amânare, doar o mișcare într-un cerc vicios. Indiferent dacă o numești creștere, evoluție sau spiritualitate, pentru adevăr nu este nicio diferență, el are nevoie doar de o invitație.Reflecții asupra tematicilor cheie care trebuie înțelese pentru eliberare și iluminare:

 • Vidul este natura noastră esențială și este natura tuturor lucrurilor;
 • Lumina Clară a conștienței cosmice este realitatea noastră, din care se manifestă toate fenomenele și în care se dizolvă totul;
 • Originea tuturor suferințelor: (roata samsarei și ciclul nașterii, bătrâneții, bolii, morții și renașterii.);
 • Cele trei obstacole principale în calea eliberării: (emoțiile tulburătoare, dorința și ignoranța);
 • Conștiența certitudinii morții;
 • Principul impermanenței;
 • Toate ființele simțitoare și nesimțitoare și toate lucrurile sunt interconectate prin relația de interdependență: (nimic și nimeni nu este intrinsec sau separat.);
 • Calea spirituală nu este cauzală: (există sisteme și hărți specifice care conduc la trezirea spirituală; aceasta din urmă trebuie să devină un obiectiv clar);
 • Refugiul în Ghidul spiritual, în comunitatea sa și în învățăturile maeștrilor iluminați este o necesitate, nu o opțiune;
 • A fi în gardă față de distracțiile plăcute, obiceiurile compulsive, învățătorii falși și învățăturile invalide: (Adevărul este unul și este etern – învățăturile trebuie să aibă validitatea lor și sursa acestora trebuie verificată: acestea nu sunt opinii, puncte de vedere, idei preconcepute sau filosofii – învățăturile spirituale sunt existențiale, este o știință aplicabilă în sfera interioară și care conduce la iluminare;
 • A reflecta asupra principiului cauză-efect, asupra karmei și asupra modelelor energetice de comportament, cultivând un simț al responsabilității: (acest lucru va ajuta la schimbarea acțiunilor anterioare care au avut ca rezultat efecte negative);
 • Cultivarea compasiunii și altruismului care contracarează sentimentul de sine și ego separat);
 • Cultivarea constanței și continuității, a răbdării și determinării în practica prezenței conștiente;
 • Mintea nu este un dușman: (mintea trebuie să fie unită cu conștiința pentru a deveni un instrument util și funcțional pe calea eliberării);
 • Practica este alcătuită din pași și etape clare care trebuie urmate în ordinea corectă;
 • Călătoria interioară trebuie să fie o alegere conștientă și nu o obligație, astfel încât să fie însoțită de bucuria de a fi pe cale, în ciuda obstacolelor care apar.

Deva Krishna

Așează-te în tăcere, calm si relaxat. Fii conștient de respirația ta. Încet încet va începe să încetinească procesul de gândire și traficul minții. La un moment dat există liniște în interiorul tău, totul devine limpede și cerul devine senin.

Vipassana este cea mai naturală meditație care îți dezvăluie chipul tău adevărat.

Vă așteptăm cu drag la Workshop-ul de Meditație Vipassana 10 – 12 Noiembrie de la ora 8:00DETALII PRACTICE:

Când?

Vineri, 10 Noiembrie orele 8:00 – 19:00 cu pauză de prânz

Sâmbătă, 11 Noiembrie orele 8:00 – 19:00 cu pauză de prânz

Duminică, 12 Noiembrie orele 8:00 – 19:00 cu pauză de prânz

Locația:

Tattva Meditation Community

Numărul de locuri este limitat.

Contact:
Tel: 0757 775 063 – 072 2563 494 (Ramana)
E-mail: tattva.community@gmail.com

website: www.deva-krishna.com

Înscrieri:

Contribuție de participare: 500 lei (sunt incluse ceaiuri, apă și fructe proaspete în pauzele din timpul zilei).

Înscrierile au loc până Miercuri, 08 Noiembrie inclusiv.

În caz de neparticipare și notificare cu mai putin de 7 zile înaintea datei de început a workshopului, considerând costurile generate în urma rezervării locului, avansul nu se restituie.

Înscrierea devine efectiva dupa plata unui avans de 150 lei, care poate fi achitat cash sau in contul Asociatiei TATTVA MEDITATION COMMUNITY scriind *Vipassana Donatie*.  

IBAN: RO58BTRLRONCRT0347996201                                                                                                                       

Banca: BANCA TRANSILVANIA

Va așteptăm cu drag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.