Originile Reiki
Ce este REIKI?
Dr. Usui s-a născut în primul an al perioadei Keio, numită Keio Gunnen, pe 15 August 1865. Primul său nume a fost Mikao iar al doilea se pronunţa atât Gyoho cât Kyoho. El s-a născut în satul Yago din judeţul Yamagata în Prefectura Gifu. Din ceea ce ştim, el era un student dotat şi zelos. El a călătorit în multe ţări occidentale şi în China pentru studii; a muncit intens, dar la un moment dat, a avut nişte ghinioane. Cu toate acestea nu a renunţat şi s-a instruit pe el însuşi în mod foarte intens. Ȋntr-o zi a urcat pe muntele Kurama pentru a se retrage în meditaţie pentru 21 de zile în care ţinu post şi a meditat. La sfârşitul acestei perioade el a simţit dintr-o dată puternica energie Reiki deasupra capului său, care la condus spre metoda de vindecare Reiki. Ȋnainte de toate Usui folosi aceasta energie lucrand asupra propriei persoane şi după o aplică şi pe familia lui. Obţinând rezultate pozitive şi reuşind să trateze o serie de afecţiuni, decise, în consecinţă să împărtăşească această metodă şi cu alte persoane. Ȋn scopul de a răspandi sistemu Reiki şi pentru a-l face accesibil publicului, acesta deschise o clinica in Harajuku, Ojama, Tokyo în luna Aprilie a anului 1922. Usui organiză un numar mare de seminarii prin care îşi împărtăşi cunoaşterea, oferind şedinţe în care trata mulţi pacienţi care veneau chiar şi din locuri îndepărtate. Ȋn paralel, fondă şi Usui Reiki Ryoho Gakkai (Organizaţia Metodei Reiki Usui) devenind primul preşedinte al acesteia. Ȋn luna septembrie a anului 1923, cutremurul devastator produs în Kanto, facu ravagii în Tokyo, soldându-se cu mii de morţi, răniţi şi bolnavi. Dr. Usui, cu inima plina de durere, plânse pentru oamenii lui şi începu să vindece în întreg oraşul numeroase victime ale dezastrului. Ȋn scurt timp clinica sa deveni prea puţin încăpătoare, motiv pentru care în anul 1925, construi o clinică nouă, la Nakano, în afara oraşului. Notorietatea lui Mikao Usui se extinse curând în întreaga Japonie, unde invitaţiile de a se deplasa în locuri îndepărtate pentru a vindeca diferite prebleme se înmulţiră.
O dată se duse la Fukujama în prefectura de Hiroshima, iar în timpul şederii sale la Fukuyama se imbolnăvi şi muri, la vârsta de 62 de ani de hemoragie cerebrală, la data de 9 martie 1926. Dr. Usui era o persoană foarte caldă, simplă şi umilă. Se bucura de sănătate fizică şi era bine proporţionat. Nu încerca să iasă în evidenţă iar pe chipul său era mereu prezent un zâmbet, şi de asemenea a fost curajos în faţa adversităţii. Ȋn acelaşi timp era o persoană foarte prudentă. Talentele sale erau numeroase. Ȋi plăcea să citească iar cunoştiinţele sale de medicină, psihologie, arta divinizării şi a teologiei religiilor din lumea întreagă erau foarte vaste. Obişnuinţa sa, lungă cât întreaga sa viaţă, de a studia şi de a strânge informaţii l-a ajutat să îşi creeze calea spre percepţia şi înţelegerea Reiki.
Aşa cum aţi înţeles, Usui nu era un călugăr creştin şi nici măcar budist. Era o persoană simplă şi normală, practicantă de Budism, a şcolii Budiste Jodo Shu, “Pământul Pur”. Aceste informaţii au fost primite personal de către Gianluigi Costa fondatorul asociatiei Italiană Reiki de la Maestrul său Reiki Rev. Hyakuten Inamoto de la Komyo Reiki Rai. Corpul lui Usui se găseşte în templul Jodo Shu, şcoală din care face parte şi Hyakuten Ianmoto. Legendele şi informaţiile greşite care au fost transmise despre Maestrul Usui şi despre faptul că sistemul Reiki îşi are rădăcinele în budism sau budismul tibetan, nu sunt adevărate ba chiar au creat doar confuzie. Ca de obicei, totul este mult mai simplu, Reiki s-a născut odată cu Iluminarea lui Usui, care, ca toţi Maeştrii Iluminaţi a adus omenirii întregi o unealtă pentru Iluminare. Deci Reiki este o disciplină Japoneză născută, ideată şi creată de Maestrul Usui şi nu are rădăcini în nici o altă disciplină. După moartea lui Usui şcoala pe care o fondase Usui Reiki Ryoho Gakkai se închise lumii, rămănând doar o şcoală pentru puţini aleşi, ca şi în tradiţia moştenită din antica cultură legată de casta Samurailor. Dacă nu ar fi fost Hayashi primul discipol a lui Usui, Reiki nu ar fi ajuns până la noi. Această şcoală mai există şi în zilele noastre, are 6 Maeştrii şi 500 de studenţi în toată Japonia. Ei duc înainte învăţăturile lui Usui, tratează doar persoanele care au nevoie de ingrijiri specifice, şi se dedică evoluţiei lor spirituale şi în ajutarea a putine persoane dar dedicandu-se cu adevărat. Usui ca şi bun Maestru Iluminat ştia că lucrurile ar fi mers aşa în Gakkai, şi îi ceruse lui Hayashi, discipolul său cel mai doatat să plece şi să deschidă o şcoală. Hayashi o deschise a Tokyo. Mulţumită Doamnei Iamaguchi, studenta lui Hayashi, Reiki tradiţional a continuat să trăiască, şi datorită călugărului budist şi Maestru Reiki Hyakuten Ianmoto, metoda Reiki a ajuns până în zilele noastre.