Workshop despre moarte cu Deva Krishna (BARDO – Meditația din Cartea Tibetană a Morților) 19 – 21 Aprilie

Tattva Reiki Nivel II cu Deva Krishna – Curs De Formare (05 – 07 Aprilie 2024)
10 martie 2024
Meditație și Satsang cu Deva Krishna (Practica de Bardo – sesiune 13) Joi, 09 Mai
10 aprilie 2024

Workshop despre moarte cu Deva Krishna

BARDO – Meditația din Cartea Tibetană a Morților

Eliberarea prin auz

19 – 21 Aprilie 2024 între orele 9:00 – 20:00

„Suntem cu totți valuri ce dansează

În oceanul vieții, valuri mici și mari

Care se sparg pe malul lumii, pentru ca

Apoi să ne întoarcem din nou în a ne dizolva în

Oceanul infinit al existenței.”

 

Workshop experiențial cu practică intensă de meditație. Pe lângă practicarea meditației Bardo, se vor practica și alte tehnici de meditație care sunt asociate cu tema pentru a explora natura fenomenului vieții, morții și iluminării.

Moartea a fost dintotdeauna un subiect care stârnește teamă pentru unii oameni și interes pentru alții. Cu toate acestea, pentru mulți rămâne o confuzie în acest sens, o neînțelegere și un sentiment de neputință în fața acestui eveniment care face parte din viața ca mister și care se va întâmpla tuturor mai devreme sau mai târziu.

Frica de moarte creează și frica de viață însăși. Evitarea morții și a realității ei neînțelese nu face decât să înrăutățească calitatea vieții unui individ, indiferent dacă acesta este grav bolnav, confuz, temător sau se confruntă cu diverse dificultăți în viața lui.

Meditația este singurul instrument pe care îl ai la dispoziție pentru a intra în mod conștient în moarte înainte de a muri fizic. Este un experiment profund care îți permite să realizezi faptul că moartea este doar o ficțiune, este o realitate iluzorie care are loc doar la nivel grosier și nu la nivelul subtil al conștienței și al esenței interioare.

Meditația tibetană Bardo – eliberare prin auz:

Bardo este o meditație ghidată, este un text sacru care este citit persoanei aflate în pragul morții în diferite etape ale călătoriei sale spre moarte. O folosim ca o învățătură pentru moarte și viață, pentru a trezi conștiența la realitatea ființei și la Adevărul existenței.

Nu ești corpul, nu ești mintea și gândurile, nu ești inima și emoțiile, nu ești nici măcar corpul subtil care se manifestă în meditație. Tu ești martorul, conștiența de lumină pură fără formă, fără spațiu și fără timp; „Tu ești lumina eternă a întregii existențe fără început și fără sfârșit”.

Bardo – meditație despre viață și moarte:

Meditația din Cartea Tibetană a Morților este o meditație ghidată sugestivă prin vizualizarea fenomenelor care se vor manifesta în Bardo; adică perioada de tranzit în care conștiența muribundului se află în afara corpului fizic și se îndreaptă spre o nouă renaștere, dar și cu posibilitatea de a găsi eliberarea și iluminarea.

Bardo este trăit ca un vis în care conștiența muribundului nu își recunoaște încă adevărata realitate ultimă, fiind identificată cu fenomenele subtile care se manifestă prin corpul astral; „corpul dorințelor” care este încă legat de ciclul nașterii și morții și de roata Samsarei: „lumea iluzorie care se manifestă prin materie și fenomene subtile”. Nu ești nici una, nici celălaltă, ci martorul, Lumina Eternă a Existenței.

Existența este una și nu ai fost niciodată separat de ea, sentimentul de a fi separat este visul ego-ului. A venit timpul să te trezești din somn și să întrerupi visul pentru a ști cine ești, pentru a cunoaște Adevărul care ai fost dintotdeuna, dar pe care l-ai uitat.

Beneficiile meditației și ale Bardo:

  • A deveni conștient de ființa ta Divină și de Lumina existenței care ești, dar pe care ai evitat-o ​​de teama de a dispărea și de a-ți pierde sufletul;
  • Sufletul ia naștere doar în momentul realizării; „întrucât sufletul există ca fenomen unic și universal, înainte de realizare există doar ego-ul, atât de mult ego ca fenomen separat și iluzoriu, acesta trebuie să se dizolve pentru renașterea ta ca suflet, dar nu ca un suflet separat”.
  • A ieși din frică și a trăi cu adevărat și autentic așa cum nu ai făcut-o niciodată;
  • A te elibera de proiecțiile și de iluzia marelui ego, fie el material sau spiritual, lumesc sau religios;
  • A trăi în armonie cu viața pentru ceea ce este cu adevărat și a recâștiga încrederea și abandonul care te reunesc cu existența;
  • Realizarea faptului că moartea este un fenomen la fel de iluzoriu ca și frica însăși; deci transcende moartea, dar și viața și ridică-te spre Divin;
  • A transcende corpul care simte durerea și experimentează boala. A transcende mintea care suferă de anxietate, angoasă, griji și temeri;
  • Dizolvarea fricii îți va permite să te deschizi, să trăiești în iubire și compasiune;
  • Bardo este o învățătură pentru moarte și în egală măsură pentru viață; a trăi în mod conștient îți va permite să intri în moarte în mod conștient, fără durere, tristețe sau frică. O viață conștientă este iluminare, o moarte conștientă este dizolvarea în Lumina clară și eternă a existenței.

Deva Krishna



DETALII PRACTICE:

invitația se adresează persoanelor care au experiență anterioară în tehnici de meditație și se află pe calea creșterii spirituale

participarea  la acest workshop nu se face online, ci doar în sală

Vă rugăm să ne contactați pentru înscrierea la eveniment, locuri sunt limitate.

CÂND?

  • Vineri, 19 Aprilie 2024, orele 9:00 – 20:00 cu pauză de prânz 1h 30
  • Sâmbătă, 20 Aprilie 2024, orele 9:00 – 20:00 cu pauză de prânz 1h 30
  • Duminică, 21 Aprilie 2024, orele 9:00 – 20:00, cu pauză de prânz 1h 30

 

UNDE?

  • Tattva Meditation Community
  • Adresa: Strada Romulus NR. 41, Sector 3, București

Contribuţia de participare: 600 Ron

 

ÎNSCRIERE:

  • Înscrierile au loc până Luni, 12 Aprilie inclusiv, via telefon sau e-mail.
  • Înscrierea devine efectivă după plata unui avans de 200 lei, care poate fi achitat cash sau în contul Asociației TATTVA MEDITATION COMMUNITY, menționând la detaliile plății “Donație”.
    • IBAN: RO58BTRLRONCRT0347996201, Banca Transilvania.
  • Înainte de plata avansului vă rugăm să ne contactați pentru a valida disponibilitatea și a rezera locul, numărul locurilor fiind limitat.
  • În caz de neparticipare și notificare cu mai putin de 7 zile înaintea datei de început a workshopului, considerând costurile generate în urma rezervării locului, avansul nu se restituie.

Contact:
Tel: 0757 775 063 – 072 2563 494 (Ramana)
E-mail: tattva.community@gmail.com

website: www.deva-krishna.com

Pagina facebook: Tattva Meditation Community

                                        Vă așteptăm cu bucurie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − five =